Over Tim

Mijn naam is Tim Janssens, ik ben getrouwd en heb twee kids.
Ook heb ik één van de leukste banen die ik me kan bedenken en dat is dat ik mensen mag leren motorrijden zodat ze het rijbewijs kunnen halen.

Zelf heb ik op 16 jarige leeftijd meteen mijn bromfietsrijbewijs (toen nog bromfiets certificaat) gehaald en zodra ik 18 werd mijn motorrijbewijs.
En omdat een auto ook wel heel erg handig bleek, heb ik snel daarna ook mijn autorijbewijs gehaald.
Tijdens het lessen in de auto kwam bij mij voor het eerst de gedachte omhoog dat ik eigenlijk ook wel graag les zou willen geven voor het auto en motorrijbewijs. Dus heb ik direct wat geïnformeerd en een maand voor ik kon afrijden voor de auto zat ik al op de opleiding tot rij-instructeur.

Een klein jaartje later heb ik die opleiding afgerond en 3 maanden daarna mocht ik ook lesgeven voor de motor en de bromfiets.
De eerste tijd heb ik toen heel veel ervaring kunnen op doen bij een grote rijschool in Ede, maar na 3 jaar in dienst te hebben gewerkt heb ik de stap gezet om voor mezelf te beginnen (Tim Rijopleidingen).

 

In eerste instantie gaf ik alleen motorrijles en verhuurde ik mezelf aan een ander bedrijf voor het geven van voortgezette rijopleidingen.Een half jaar later ik een auto aangeschaft met dubbele bediening en ben ik ook weer autorijles gaan geven om zo iets meer inkomsten te kunnen genereren.
Meteen in het begin kwam ik ook in contact met Henk en Emmy van MotoVeda, omdat ik motorkleding nodig had voor mijn leerlingen.
En zo is daar een mooie samenwerking ontstaan, omdat ik ook af en toe trainingen ging geven voor Piaggo MP3 rijders.
Korte tijd daarna ben ik met de motoren naar de winkel van MotoVeda verhuist en zo kreeg ik een lekkere vlotte start met een hoop klanten.

Begin 2017 ben ik ook begonnen aan een opleiding tot KNMV gecertificeerd motorrijinstructeur. Dit om nog meer kwaliteit te kunnen leveren, maar natuurlijk ook omdat het mij een ontzettend leuke opleiding leek. Een leuke opleiding was het zeker en ook heel erg waardevol. Hier onder een filmpje en link van de opleiding.
http://www.knmv.nl/opleidingen/Beroepsopleidingen/KGI-opleiding/

In 2018 heb ik besloten om geen autorijles meer te gaan geven zodat ik meer tijd heb om te doen waar mijn hart het meeste ligt. Dat is natuurlijk het geven van motorrijles. Daarmee is Tim rijopleidingen opnieuw uniek in de omgeving omdat dit de enige echte motorrijschool is.
Ook heb ik dat jaar samen met de KNMV en Motorrijders.nl een serie rijtips voor motorrijders opgenomen die je hier kan vinden.

Naast de reguliere rij-opleidingen geef ik ook nog voortgezette rij-opleidingen vanuit mijn bedrijf 2Wheels Training.
Kort gezegd geef ik trainingen aan mensen die het rijbewijs al in bezit hebben en die graag nog een stapje verder willen in hun kunnen en kennis. Wil je meer weten over 2Wheels training, klik dan even hier op de link: http://www.2wheelstraining.nl/

 

Ik kan hier natuurlijk nog veel meer over mezelf vertellen, maar dat bewaar ik graag tot de nadere kennismaking.

 

Met hartelijke groet,

 

Tim Janssens